PALMisLIFE 討論區

標題: 求救:: NOTE ROOT完睇唔到相 [列印本頁]

作者: chris134    時間: 2012-1-10 15:39
標題: 求救:: NOTE ROOT完睇唔到相
原本我d相, 歌全部都save係一個file到, 叫[sdcard] (我冇用sd card的)
琴日root完部機, 打開媒體瀏覽器&音樂播放器之後發現入面咩都冇
之後我開RE睇,
我原本d歌同相仍然係/sdcard/DCIM 到
之後覺得奇怪, 就影左幾張相, 發現d相save左係/mnt/sdcard/DCIM 到
之後我試過將/sdcard/DCIM 既相cop落 /mnt/sdcard/DCIM 到, 但媒體瀏覽器都係show唔到
(新影果幾張相係媒體瀏覽器睇得到, 但一接完電腦就睇唔番)

之後我用kies入相, 都係show唔到 (kies入既相佢自己save左落/mnt/sdcard/DCIM 到)
歌亦如是

各位大大我應該點做我已經上網跟足人地d步驟做, 但點解會

*D相係RE入面開到的, 但每張都要load 5-7秒
作者: 594079    時間: 2012-1-10 15:44
回覆 chris134 的文章

看起來好像是中文,但是真的都看不懂....
香港文嗎?
作者: chris134    時間: 2012-1-10 19:35
N7000 root完之後,
打開音樂播放器和媒體瀏覽器發現什麼都沒有
用RE看, 歌和照片確實在folder裡
但音樂播放器和媒體瀏覽器就係detect不到
我該如何做
作者: bm2000    時間: 2012-1-10 22:01
看很久還是完全看不懂......
作者: czh    時間: 2012-1-10 22:08
看記憶卡裡有沒有 .nomedia 這個檔案
作者: albatross    時間: 2012-1-10 22:15
香港文真的不好看,還能穿插英文字母....@@

PIL 上香港的朋友不知道多不多?
好像香港那裡也有不少專業論壇啊~
作者: ychao    時間: 2012-1-11 05:25
也是看不懂在寫什麼...
音樂播放器和媒體瀏覽器是原來內建的軟體嗎?

歡迎光臨 PALMisLIFE 討論區 (http://pil.tw/) Powered by Discuz! X2.5